Fu Zandy

IMG_3977Mijn naam is Fu Zandy, ik ben 24 jaar en momenteel bezig met een extra bachelor aan de Vrije Universiteit. Mijn interesse voor schrijven en creëren was al van jongs af aan aanwezig: op de basisschool schreef ik al uitgebreide verhalen en dat is altijd zo gebleven.

De afgelopen jaren heb ik veel geschreven en ontworpen voor diverse (studenten-)verenigingen, bladen en tijdschriften. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan met het schrijven van stukken, eindredactie en het vormgeven van een blad, waardoor mijn passie evenredig meegroeide. Naast schrijven en bloggen, heb ik ook een bescheiden liefde voor videografie/cinematografie wat zich o.a. uit in/op mijn eigen bedrijfje en YouTube kanaal FuTalks.

Ik heb niet zozeer één specifiek favoriet boek. Het boek wat het meest tekenend is geweest voor mijn jeugd is zonder twijfel de prachtig geschreven Harry Potter-reeks van J.K. Rowling. Dagenlang in spanning afwachten tot uitgave van het nieuwe boek om vervolgens ellendig lang in de rij staan bij de kassa. Sindsdien wordt al mijn spaargeld voornamelijk uitgegeven aan het kopen van allerlei boeken. Inmiddels prijs ik me gelukkig met een goedgevulde boekenkast. Hopelijk is mijn boekencollectie later zelfs uitgebreid genoeg voor een eigen bibliotheek.

 

Over Allen Lane, de oprichter van Penguin Books, schreef Fu de volgende biografie: ‘De man achter de penguin, over het succes van Allen Lane en Penguin Books’.

Fu heeft tevens het woord vooraf geschreven, als ook het creatieve verhaal ‘Alles voor de likes‘ waarin zij een kritische kanttekening maakt over de huidige maatschappij.