Josefien van Kampen

Ik ben Josefien van Kampen, 21 jaar en ik studeer Nederlandse foto siteliteratuur en samenleving aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Naast dat ik in Amsterdam studeer, ben ik gelukkig ook inwoner van deze heerlijke stad.

Sinds ik vorig jaar het vak creatief schrijven gevolgd heb, is mijn interesse voor het schrijven toegenomen. Mijn voorkeur gaat, ondanks deze intresse, toch uit naar het lezen. Het is dan ook niet toevallig dat ik in het produceren van dit tijdschrift de taak van eindredacteur op mij genomen heb, waarbij de nadruk ligt op het nalezen van teksten.

Zoals gezegd ben ik echt een leesbeest;  mijn favoriete boek is Joe Speedboot van Tommy Wieringa. Met tranen over mijn wangen van het lachen heb ik dit boek verslonden. Mocht je het boek nog niet gelezen hebben, aarzel dan niet!

Helaas heb ik, als student, niet genoeg te besteden om elk boek dat ik lees te kopen, maar ik zou het geweldig vinden om later een imposante boekenkast in mijn huis te hebben. Niet alleen om indruk te maken, maar omdat ik vind dat bijna elk boek leuker wordt als je het herleest. Gelukkig biedt de bibliotheek mij op dit moment toch de mogelijkheid om veel te lezen.

 

Samen met Pim Waakop Reijers en Madelon Brand schreef Josefien het artikel Buiten je boekje gaan: publiceren in literaire tijdschriften en op internetfora.

Ook schreven zij gezamelijk een biografie over Overvloed ondanks tegenspoed: Angèle Manteau, haar uitgeverij en de Tweede Wereldoorlog.