Julia de Haas

IMG_3972Mijn naam is Julia de Haas, ik ben 20 jaar en geboren en getogen Zaandammer. Gelukkig duurt het maar 13 minuten om met de trein in Amsterdam te komen waar ik de Engelse specialisatie van Literatuur & Samenleving volg.

Mijn moeder was vroeger boekverkoopster waardoor de liefde voor boeken mij met de paplepel is ingegoten. Vanaf jonge leeftijd vond ik niets fijner dan dat moment tijdens het lezen dat je zo in het verhaal zit dat de wereld om je heen even ophoudt met bestaan. Mijn liefde beperkt zich niet tot één genre, ik lees alles van echte literatuur tot young adult en van fantasy tot detectives.

Omdat ik vaak helemaal in een boek op ga is het moeilijk om een favoriet te kiezen, veel personages voelen bijna als familie. Daarom heb ik een kleine selectie gemaakt. Een van de grappigste boeken die ik ooit heb gelezen, waar de personages echt voor me gingen leven en de schrijfstijl me greep is: A Tiny Bit Marvellous van Dawn French. Een ander prachtig, maar wel hartverscheurend boek is: Extremely Loud and Incredibly Close van Jonathan Safran Foer. Ik lees niet zoveel Nederlandse literatuur, maar Een Schitterend Gebrek van Arthur Japin heeft wel een blijvende indruk op me gemaakt.

Ik probeer zoveel mogelijk boeken te kopen zodat ik later met trots een goed gevulde boekenkast in m’n huiskamer kan neerzetten. Helaas is m’n budget niet groot genoeg om elk boek dat ik lees te kopen, daarom ben ik ook lid van de bieb. Ik sla hier voornamelijk groot in voor de vakantie, maar als ik tijd over heb om te lezen en geen geld voor nieuwe boeken ben ik er ook te vinden.

 

Julia schreef het creatieve verhaal Er was eens… over het vinden van een drakenslachtende, wolfverslindende, prinsenreddende heldin.