Lise van der Veer

IMG_3932Ik ben Lise, ik ben 22 jaar en ik woon in onze hoofdstad, Amsterdam. Ik studeer Literatuur en Samenleving en binnen deze studie heb ik gekozen voor de richting Nederlands. Van jongs af aan heb ik altijd al veel gelezen. Mijn vader las vroeger vaak voor en mijn moeder nam mij vroeger vaak mee naar de bieb, waar ik dan veel boeken vandaan haalde. Thuis las iedereen veel, dus voor mij was het altijd een gewoonte om te lezen.

Ik vind het lastig om te bedenken wat mijn favoriete boek is, maar ik vind het altijd erg leuk om Roald Dahl te lezen. Hij weet op hilarische en subtiele wijze de meest afschuwelijke voorvallen te beschrijven. Daarnaast hou ik er ook van om klassieken te lezen, zoals bijvoorbeeld De gouden ezel van Apuleius.

Het liefst koop ik boeken. Ik vind een grote boekenkast bij anderen altijd erg mooi, maar helaas is mijn eigen verzameling nog niet zo imposant. Het meest koop ik boeken bij kringloopwinkels of bij de Oudemanhuispoort, omdat ik daar veel boeken voor niet heel veel geld kan krijgen.

 

Samen met Najoua Achefai schreef Lise het artikel ‘Querido, strijder tegen het fascistische regime‘.

Ook schreven zij samen een biografie over Emanuel Querido: mislukte schrijver, maar succesvolle uitgever.