Melanie Groot

IMG_3984Mijn naam is Melanie, en ik ben 19 jaar oud. Ik studeer Literatuur en Samenleving aan de VU, met als specialisatie Engels. Ik woon nog in Alkmaar, wat veel gelegenheid geeft om boeken te lezen tijdens het treinreizen.

Schrijven heb ik altijd wel gedaan, op verschillende manieren. Toen ik jong was waren het prentenboekjes, toen ik ouder werd mijn eigen fantasy saga’s. Op het moment ben ik veel aan het experimenteren met verschillende stijlen en ideeën.

Het kiezen van een favoriet boek is als het moeten kiezen van de beste dag van je leven; sommige mensen weten hem direct aan te wijzen, anderen weten zich meerdere goede dagen te herinneren, die niet te vergelijken zijn. Ik ben een persoon van goede dagen, en van goede boeken. Een paar titels die me altijd bij zullen blijven: Emma, Les Misérables, To the Lighthouse, As You Like It, Far from the Madding Crowd en Jane Eyre; maar er zijn er natuurlijk meer.

Ik koop liever boeken dan dat ik ze leen, maar ik probeer meer te lenen, omdat ik op het moment veel te veel ongelezen boeken in huis heb. Aan de andere kant zorgt het natuurlijk wel voor goed gevulde boekenplanken en een knus gevoel in huis.

 

Samen met Tessa van Schijndel schreef Melanie Shakespeare is (niet) dood, waain zij een inzicht geeft over deze mysterieuze literaire grootheid.

Tevens schreven zij samen een biografie over Leonard Woolf, de Hogarth Press en de Bloomsbury Group.