Najoua Achefai

IMG_3929Mijn naam is Najoua Achefai, studente literatuur en samenleving, ik heb gekozen voor de Engelse richting. Ik ben geboren in Amsterdam, wat nog steeds mijn thuisstad is.

In mijn jonge jaren heb ik vele boeken verslonden, lezen was voor mij instappen in een tijdmachine. Tot mijn twaalfde jaar heb ik veel gelezen, na die leeftijd is het erg verminderd. Totdat ik mijn favoriete boek heb gevonden, The Catcher in The Rye van de Amerikaanse auteur J.D. Salinger.

Het is een verhaal over de jonge Holden die de moeilijkheden van een puber doormaakt en hierdoor zijn eigen karakter vormt. Een roman die je na het uitlezen nog een keer wilt lezen, bang dat je belangrijke stukken over het hoofd hebt gezien. Een aanrader dus! Hierna is mijn passie voor lezen toegenomen. Op dit moment ben ik de gedichten van de Perzische Rumi aan het lezen.

Mijn favoriete boeken koop ik het liefst, maar ik vind het lenen van boeken ook erg handig. De boeken die ik interessant vind, heb ik na het uitlezen het liefst in mijn boekenkast. Een E-Book lezen doe ik liever niet. Allereerst omdat ik het boek niet fysiek in mijn boekenkast kan zetten en omdat ik het lezen van een scherm niet prettig vind.

 

Samen met Lise van der Veer schreef Najoua het artikel ‘Querido, strijder tegen het fascistische regime‘.

Ook schreven zij samen een biografie over Emanuel Querido: mislukte schrijver, maar succesvolle uitgever.