Nina de Koning

IMG_3964Ik ben Nina de Koning. Ik ben 24 jaar oud en zit op de Vrije Universiteit, waar ik Literatuur & Samenleving studeer. Sinds twee jaar ben ik ook opnieuw inwoner van Amsterdam. ‘Opnieuw’, omdat ik ook in Amsterdam geboren ben. Later zou ik verhuizen naar Vinkeveen en daar heb ik mijn liefde voor schrijven ontdekt en uitgevoerd. Reeds heb ik gepubliceerd bij Lebowski Uitgevers in de verhalenbundel Achievers.

Mijn favoriete boek (op dit moment) is een dichtbundel, namelijk Ariel van Sylvia Plath. Tijdens onze studie kregen wij op een bepaald moment te maken met de dichteres en sindsdien is mijn leven tamelijk opgeschud. Vinden kan ik mij in haar duistere humor en haar diepe onrust en pijn. Ze is op dit moment een grote inspiratiebron voor mij, net als onder andere Charles Bukowski, Sigmund Freud en Jean Paul Sartre.

Boeken koop ik . Mijn boekenkast is daarom ook tamelijk vol. Ooit droom ik van een kast waar ik alle boeken op auteur of titel kan sorteren. Daar heb ik nu nog geen tijd voor gehad.

 

Nina schreef het creatieve verhaal IK, UITGEVER over het Amsterdamse uitgeverswereldje.