Pim Waakop Reijers

IMG_3993Mijn naam is Pim Waakop Reijers, ik ben 20 jaar en ik studeer Literatuur en Samenleving. Ik kom uit Gorinchem, maar ben vaak genoeg in Amsterdam te vinden.

Mijn eerste verhaaltje schreef ik toen ik in groep 3 zat en vanaf dat moment stond ik bekend als het meisje dat altijd verhaaltjes en gedichtjes schreef. Ik heb veel creatieve, kunstzinnige hobby’s en schrijven is er een van.

Daarnaast lees ik ook heel graag. Een van de leukste en mooiste boeken die ik heb gelezen, is Maurice van E. M. Forster, geschreven in 1914, maar pas na de dood van de schrijver uitgebracht. Het gaat over een homoseksuele man in het Edwardiaanse Engeland, die moet kiezen tussen wie hij is en wat de samenleving van hem verwacht.

Het liefst koop ik boeken, maar de boeken die ik koop lees ik vooral in mijn vrije tijd. Voor mijn studie leen ik soms liever boeken bij de bibliotheek, als het verhaal me niet aanspreekt. Als een boek niet verkrijgbaar is bij de bieb, koop ik het alsnog. Ik hou niet van lezen van een scherm, dus als ik dat kan vermijden, doe ik dat.

 

In haar column ‘Say ‘Hallo’, Write Goodbye‘ beschrijft Pim waarom ze voor haar schrijftaal van het Nederlands overging op het Engels.

Samen met Josefien van Kampen en Madelon Brand schreef Pim het artikel Buiten je boekje gaan: publiceren in literaire tijdschriften en op internetfora.

Ook schreven zij gezamelijk een biografie over Overvloed ondanks tegenspoed: Angèle Manteau, haar uitgeverij en de Tweede Wereldoorlog.