Stefan van der Weide

IMG_3957Hoi, Ik ben Stefan van der Weide. Ik ben 26 jaar oud, en momenteel student van de Engelse richting binnen Literatuur en Samenleving. Ik heb hiervoor onder andere voor een jaartje Engelse taal en cultuur op de UvA gedaan, en Geschiedenis op de Vu. Ik woon op dit moment in Zaandam, maar ik heb als student ook twee jaar in Amsterdam-West en een half jaar in Osdorp gewoond. Als oud Pathé-medewerker moet ik toegeven dat mijn liefde vooral bij films ligt en als Netflix-abonnee kijk ik ook regelmatig series. Lezen is echter zeker ook een van hobby’s en een goed boek waar een serie of film op gebaseerd is, vind ik soms erg de moeite waard.

Mijn favoriete schrijver is Mark Twain, omdat ik vind dat zijn sarcasme, ironie, humor en sociale kritiek op de Westerse samenleving van de 19e eeuw erg scherp en geestig is. Vooral The Innocents Abroad, een reisverslag van Twain langs de middellandse zee bevalt mij erg goed, omdat het een leuke inkijk geeft in hoe de Europese cultuur anno 19e eeuw eruit zag.

Als liefhebber van literatuur uit de 19e eeuw heb ik mijns inziens geluk, omdat veel van deze teksten gratis en legaal online te vinden zijn. In combinatie met mijn laptop die door zijn matte scherm erg goed geschikt is om te lezen, hoef ik weinig boeken te kopen of te lenen. Boeken die ik wel nodig heb, leen ik van vrienden of haal ik uit de bibliotheek.