Tessa van Schijndel

20160615_150559Mijn naam is Tessa van Schijndel. Ik ben 23 en ik studeer Engelse Literatuur en Samenleving aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ik woon in Wieringerwaard: de Kop van Noord-Holland.

Als kind schreef ik best veel, vooral korte verhalen en soms zelfs stripverhalen. Ondanks deze hobby, heb ik altijd meer gelezen dan dat ik zelf schreef. De manier waarop een boek je mee kan nemen naar een andere wereld was voor mij op jonge leeftijd al fascinerend.

Mij om mijn favoriete boek vragen is eigenlijk een straf: er zijn zoveel boeken die een geweldige indruk op mij hebben achtergelaten. Denk bijvoorbeeld aan de Catcher in the Rye, 1984 en als kind was ik gegrepen door het boek: Achtste Groepers Huilen Niet van Jacques Vriens. Als ik echt zou moeten kiezen, zou ik toch voor 1984 van George Orwell moeten gaan. Dit is het boek dat ik als eerste ‘echte’ Engelse literatuur las. Ik denk dat dit boek ervoor heeft gezorgd dat ik literatuur ben gaan studeren.

Als ik een boek wil lezen koop ik het: lenen bij de bibliotheek vind ik niet fijn, omdat ik altijd graag aantekeningen maak in de kantlijn van een boek.

 

Samen met Melanie Groot schreef Tessa Shakespeare is (niet) dood, waain zij een inzicht geeft over deze mysterieuze literaire grootheid.

Tevens schreven zij samen een biografie over Leonard Woolf, de Hogarth Press en de Bloomsbury Group.